Waar moet ik bij het kopen van picknickdekens op letten?

Thijs van den Brink

Kijk voor de beste kwaliteit die u zich veroorloven. Wanneer u een picknickdeken voor uzelf koopt, moet u zich misschien afvragen: wat is de kwaliteit van het materiaal? Het kan erg dun zijn, of het kan erg dik zijn. Als je een dunne, kan het niet comfortabel genoeg voelen voor u, dus je zult waarschijnlijk een dikkere vinden.

Wat is het beste soort materiaal om te kopen voor een picknickdeken? Ik weet niet over u, maar mijn moeder altijd gebruikt om me een ouderwetse deken (ze deed het haar hele leven). Ze zou beginnen met een zacht materiaal als een licht katoen, en voeg dan een laag polyester (zoals die gebruikt in de "Fantastico" deken hieronder afgebeeld) en de rest is katoen. Ze gebruikte dezelfde methode op al haar dekens. Dit lijkt het beter te maken dan Alarmpistool Patronen. Ze zou alle dekens één keer per week wassen, en het zag er echt leuk. Maar de kwaliteit van de deken zou worden beïnvloed. De reden hiervoor is dat om een goede deken te maken, het garen moet een hoge kwaliteit en sterk, of je krijgt een losse en moeilijke. Toen ze begon met het maken van haar deken, gebruikte ze veel polyester en het was een perfecte kwaliteit. Maar later, maakte ze de deken met een lagere kwaliteit van garen, en de kwaliteit was niet wat het had moeten zijn. Deze deken heeft, net als alle andere dekens van dit type, een gat en is daarom niet waterdicht. Ik moest een waterdichte deken gebruiken en ik wilde zien of het bestand was tegen regen. Maar het resultaat was verschrikkelijk, omdat de waterdichte deken te zacht was en het gat in de deken groot genoeg was om een potlood te passen. Dit gebeurt omdat het garen moet een hoge kwaliteit en sterk. De wol gebruikt om de dekens te maken is meestal van hoge kwaliteit, dus ik dacht dat het misschien het geval zijn met mijn deken. Ik begon de kwaliteit van het garen te onderzoeken. Ik heb ook gezocht naar een patroon met de vereiste lengte en breedte. Mijn bevindingen waren, dat de beste resultaten mogelijk waren met een vierkante steek, met een cirkelvormige naald, en met een lange staart. Het resultaat dat ik krijg van mijn testdeken is dat de deken in staat is om de regen aan te kunnen en alle isolatie binnen te krijgen.. Zelfs picknickdeken Test is een test waard.